Quotes

uit recensies over Speeltuin 

 

Jaap Leest

..Kinderboekenweek ook een prentenboek als geschenk uit te brengen. Dat leverde enkele pareltjes op...., maar zo goed als Speeltuin van Mies van Hout was het nog niet eerder.Van Hout heeft het beste van zichzelf voor dit boek bewaard,
Het is spannend, avontuurlijk, baldadig soms een beetje eng en je kunt zelf meedoen, zonder dat het een opgelegd doeboek is. Van hout trekt alle registers open en je vraagt ze af waarom ze dat voorheen niet vaker heeft gedaan. Bescheidenheid?
De enige kritiek is dat het misschien beter tekstloos had kunnen zijn.
Het einde is geniaal.Speeltuin is een juweeltje.

 

NRC, Thomas de Veen

... dat het de tekenares toont in het toppen van haar kunnen.
Hoezeer het spelen ook centraal staat en hoezeer de opdracht ook steeds dezelfde is, de tekeningen zijn wel steeds fris en verrassend. Van Hout is onderhand een van onze belangrijkste makers van het 'communicatieve prentenboek' - onvergetelijk zijn de vissenemoties in haar Vrolijk en sociale monsterbezigheden in Vriendjes.
Maar behalve dat ze zo aansprekend zijn, onderscheiden die boeken zich door de wilde krasserige trefzekerheid van Van Houts tekeningen. Het was kinderlijk en verfijnd ineen. Communicatief en kunst.

 

Trouw, Bas Maliepaard

Met het prentenboek 'Speeltuin' overtreft Mies van Hout zichzelf.Het boek bruist van tekenplezier en toont haar veelzijdigheid.Van Hout werd bekend met sfeervolle, maar weinig verrassend getekende prentenboeken als BangMannetje.Het lossere Vrolijk kondigde een nieuw handschrift aan, dat nu tot bloei komt in dit frisse interactieve boek met geestige ontknoping, waaruit je bijna elke plaat aan de muur wilt hangen.