top of page

Quotes

Uit recensies over Was ik maar...

Rbbrrbbr


Er gebeurt veel op één illustratie, maar het is nergens overdadig waardoor het geheel toegankelijk is voor de jongere leeftijd. Het kind v.a. ong. 3 jr kan daardoor focussen op de boodschap die erin is verwerkt.

Dit prentenboek is doordacht en met zorg vormgegeven; een eenvoudig antwoord op de vraag ‘wie ben ik’ ofwel ‘was ik maar’ is niet makkelijk te geven. Aan vergelijken en relativeren ontkom je niet. Er is een groot palet aan emoties en begrippen samengebracht in dit kleurrijke schilderij. Bang, blij, vrij zijn, snel, niet opvallen, samenwerken, houterig zijn, sterk, gezellig, druk, traag en meer.

‘Was ik maar’ is een ketting van dieren in emotie en gedrag, een droom waar je in wilt springen. De liefde voor de natuur en het illustratieplezier komt je vanaf het eerste moment tegemoet. Hierdoor wil je met de insecten van bloem tot tak meegaan, tot de cirkel rond is, tot je inziet dat je blij mag zijn met wie of wat je bent. Jouw identiteit is goed, je mag jezelf zijn met jouw eigenschappen en kwaliteiten. Een superaanrader!

 

Booklist **Starred Review**
April 1, 2021
Excerpt: “The imaginative narrative guides viewers through a series of richly colorful, dynamic collages, each showcasing a creature and its particularly enviable ability, characteristic, or situation….Originally published in the Netherlands, this radiant picture book has international appeal.”

 

School Library Journal **Starred Review**
June 2, 2021
Excerpt: “Spread after spread of exuberantly busy, beautiful life….A visual delight, this picture book offers openings for conversation about wishes, predictions, and one’s own enviable strengths.”

bottom of page